Про це він заявив під час виступу у програмі «Свобода слова» на ICTV, повідомила у Twitter його прес-секретар Лариса Сарган.

«Слідчий каже за 2, максимум за 3 місяці завершити слідчі дії і передати справу на ознайомлення, а потім почати відповідний судовий процес», – процитувала вона генпрокурора.

Як писав «Вголос», Савченко арештували на 59 діб без права застави. Її підозрюють за ч.1 ст.109, ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 , ч.1 ст.109, ч.1.ст.14, ч.2 ст.28, ст.112, ч.1 ст.14, ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Ввечері 24 березня нардеп Надія Савченко оголосила голодування у СІЗО.

Нагадаємо, український Парламент погодився зняти депутатську недоторканність із позафракційного нардепа Надії Савченко. Перед цим Регламентний комітет ВРУ дозволив її арештувати.

Згодом у слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко у приміщені Верховної Ради України.

Як відомо, 12 березня 2018 року Савченко викликали на допит до СБУ у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Савченко заявила, що перебуває в Європі до 16 березня.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, якщо вона не прийде на допит 15 березня, тож у ніч на 15 березня Савченко повернулася до України і таки з'явилася до СБУ.

Перед допитом в СБУ Савченко звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв'язанні війни на Донбасі, здачі Криму.

Також глава ГПУ заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».

За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони. Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

Після допиту Савченко закликала українців до військового перевороту, прийшла у Раду, звідки її нардепи вивели нібито через загрозу з її боку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ