Юрій Луценко, якого Верховна Рада щойно відправила у відставку з поста міністра внутрішніх справ, вважає, що парламент «розправився з урядом з метою дестабілізації ситуації в Україні, що шкодить її національним інтересам». Про це він сказав журналістам.

Сьогодні в парламенті «йшлося абсолютно не про газ, абсолютно не про Єханурова або про Плачкова». За його словами Луценка все це робилося для того, щоб розхитати нормальну стабільну владу в Україні».

Луценко підкреслив, що в цьому питанні зійшлися інтереси «кучмістів-реваншистів, на чолі яких стоїть блок «Не так», а також Блок Юлії Тимошенко». «Таким чином, ми маємо дивний симбіоз блоку «б'ють не так, або не так б'ють», - підкреслив Луценко.

Він відзначив, що сьогоднішнє рішення ВР не матиме юридичних наслідків, а є чисто політичним. За його словами, це тільки «політична демонстрація нестабільності в Україні», передає УНІАН.

Як сказав Луценко, парламент юридично мав право відправити уряд у відставку, але на сьогоднішній день ситуація заведена «в глухий кут», оскільки нинішній парламент не може сформувати новий уряд.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ