Про це він заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Так, раніше в одному суді на Київщині судді не визнали вини одіозного ректора Мельника, який за показами свідків, за рішенням Вищого господарського суду незаконно відчужував 4 тисячі квадратних метрів приміщень, що належать ВНЗ, на користь своєї дружини.

Ще на одному засіданні суд не підтримав клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту людині, котра відмовляється співпрацювати із слідством. Більше того – обґрунтовано документально підозрюється у співпраці з членами злочинної організації Януковича Курченка (Саакашвілі ред.), права рука якої перебуває під арештом, тобто Северіон Дангадзе, і викритий на отриманні сотень тисяч доларів та євро для організації перевороту в Києві. Я не згоден з рішенням і щодо Сааакашвілі, і щодо Мельника. Вважаю, що ми надали достатньо доказів, необхідних для ухвалення рішень в одному випадку про домашній арешт, в іншому – засудження за корупцію та розкрадання державного майна», сказав Луценко.

Він наголосив, що «далі будуть апеляційні суди».

«Ми впевнені, що в апеляції ми наведемо достатні докази і щодо Мельника, і щодо Саакашвілі», додав генпрокурор.

Як повідомляв «Вголос», 5 грудня Бородянський райсуд Київської області визнав невинним і виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, якому загрожувало до 12 років позбавлення волі.

11 грудня в Києві відбулося засідання Печерського районного суду щодо обрання запобіжного заходу Саакашвілі. Сторона обвинувачення виступила з клопотанням про цілодобовий домашній арешт Саакашвілі на термін два місяці, проте суд його не задовольнив.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ