Політолог і громадський активіст Олександр Солонько пояснив, чому, на його думку, Ірина Луценко хоче скласти мандат нардепа.

Про це він сказав у коментарі для ІА «Вголос».

«Очевидно, що у сімейства Луценко зараз виникли проблеми: є питання до генпрокурора і є питання до колишнього президента, який є політичним соратником Ірини. Можливо, це просто намагання відступити, а складання мандату – це сигнал того, що вона просто поїде до чоловіка в Лондон і вони вже там залишаться проживати. Очевидно, що мова йде про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності чи ще чогось. Думаю, що Луценки зараз намагаються тихенько відступити з політики і спробувати викупити собі спокійну старість і політичну пенсію», - розповів Олександр Солонько.

«Що стосується »старих політиків« у складі ЄС, то якби Порошенко хотів їх позбавитись, то він доволі гнучкий і зробив би це ще тоді, коли формував список партії. З іншого боку, можливо, що він мав певні зобов’язання, згідно яких він не міг не включити у цей список конкретних осіб. Якщо серйозно розглядати такий варіант, то тут немає нічого дивного, адже Петро Олексійович навряд чи дорожить кимось крім себе. Якщо йдеться про те, щоб когось позбутись натиснути на якусь людину з метою отримання від неї певної реакції чи дій, то я тут теж не бачу нічого дивного», - додав політолог.

Читайте повну версію статті: Здоров’я, політична безвихідь чи кримінал? Чому Ірина Луценко здає депутатський мандат.

ІА "Вголос": НОВИНИ