КП «Луцькводоканал» вдалося досягти згоди із ПрАТ «Волиньобленерго» щодо часткового погашення боргів, тож підприємство від електроенергії не відключатимуть.

Про це повідомив заступник мера Григорій Недопад, передає власкор «Вголосу».

«Як бачимо, вода у Луцьку є, усупереч всім негативним прогнозам і чуткам, які нещодавно дуже активно ширилися в інформаційному просторі міста. Звісно, «Волиньобленерго» потребує своєчасної оплати за надані послуги, але, зрештою, є й закон про питну воду і про те, що «Луцькводоканал» визнаний монополістом у сфері водопостачання Волині», - зауважив Недопад.

За словами заммера, на одній із нарад прийняли рішення про необхідність часткового погашення боргів минулих періодів, аби не виникало форс-мажорних обставин у сфері водопостачання в місті.

Григорій Недопад каже, що заборгованість підприємства «Луцькводоканал» виникла внаслідок недосконалого механізму формування тарифів на державному рівні та часових розбіжностей у їх оплаті.

«Фактично, КП «Луцькводоканал» повинен був оплачувати електроенергію, вартість якої вища, ніж закладено в тарифі за послуги водопостачання та водовідведення, а також не маючи своєчасних фінансових поступлень від споживачів, які вносять плату за послуги з водопостачання в останніх числах місяця за попередній місяць. Однією із причин виникнення заборгованості підприємства за електроенергію стала і недобросовісна оплата послуг водопостачання та водовідведення частиною споживачів», - додав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ