Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Проект реалізується словацькою неурядовою неприбутковою організацією INEKO та українським аналітичним центром «Міжнародний центр перспективних досліджень» (МЦПД) за підтримки Посольства США.

Він спрямований на досягнення трьох основних цілей: розробка рекомендацій для застосування на муніципальному рівні з метою підвищення прозорості діяльності міських рад; підвищення фінансової прозорості регіонів та їх центрів; здійснення оцінки загальної конкурентоспроможності районів і регіонів України.

Основною метою проекту є надання громадськості відповідних даних щодо прозорості міських та регіональних органів влади на основі дослідження серед представників міст та регіонів, а також даних, зібраних із загальнодоступних джерел. Методологія була розроблена за аналогією подібного проекту, що реалізується Transparency International Slovakia.

Загалом було опитано 50 найбільших муніципалітетів в Україні. Опитування містило 23 запитання. Місто Суми посіло перше місце, Вінниця – друге, Львів – третє, Луцьк – четверте, Тернопіль – п'яте.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ