Про це інформує власкор «Вголосу».

17 жовтня у Мінську (Республіка Білорусь) відбулося засідання Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, на якому було підбито підсумки конкурсу проектів у сфері збереження спільної культурної та природної спадщини.

З поданих на конкурс 146 проектів лише 17 найцікавіших отримають фінансування за Програмою Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, ще 64 занесено до резервного списку. Загальна вартість рекомендованих до реалізації проектів 33,2 млн євро. Обрано 5 польсько-білоруських, 10 польсько-українських та 2 тристоронніх проектів. Заплановані заходи охоплюють 26 культурних та історичних об'єктів,а також  28 природних пам'яток.

До 17-ти найкращих увійшов і проект «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні», де головним партнером виступатиме виконавчий комітет Луцької міської ради. Основними об'єктами, які підпадатимуть під ревіталізацію, стануть Вежа Чарторийських окольного замку в Луцьку та Готична вежа у Любліні. Орієнтовний бюджет проекту 1,5 млн євро, однак він все ще на стадії погодження. Невдовзі розпочнеться процедура контрактування.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ