У Луцьку міську раду звернулось ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ», яке купило кілька об'єктів нерухомого майна на вул. Рівненській (в т.ч. теплиці колишнього комунального підприємства «Зелене господарство»). Тепер це товариство має намір будувати багатоквартирні житлові будинки на земельній ділянці.

Депутат Микола Федік закликав колег не підтримувати питання, оскільки воно суперечить законодавству і є нічим іншим як спробою прихопити до своїх рук комунальне майно громади за безцінь:

«Придбавши фактично залишки кількох будівель, без купівлі землі на аукціоні, як цього вимагає чинне законодавство, товариство хоче будувати. Але, відповідно до Генерального плану міста, Плану зонування території міста Луцька ця територія визначена як зона розміщення комунальних підприємств. Тобто без змін генплану та зонінгу ніякого житлового будівництва на цій території бути не може».

«Такі маніпуляції із нормативною базою та містобудівною документацією на догоду окремим ділкам, які загарбують міську землю, є досить дивною. Це теж саме, якби Луцька міська рада приймала свої рішення всупереч Законам України, всупереч Конституції України і мотивувала б це направленим листом зверненням до Верховної Ради України з пропозицією привести у відповідність до рішень міської ради закони та Конституцію України», – зазначив у виступі Микола Федік.

Втім, більшість у міськраді не дослухалася до аргументів свободівця та його колег по сесійній залі. Зазначимо, що власником теплиць є депутат, який балотувався від «Радикальної партії» Ляшка. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ