Такий проект рішення підтримали під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань депутатської діяльності, - передає кореспондент «Вголосу».

Як зазначається у зверненні, проблема погіршення якості атмосферного повітря, у зв’язку із експлуатацією полів фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод» продовжує турбувати лучан. Заходи державного контролю здійснені територіальними підрозділами Державної екологічної інспекції та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мають  низьку ефективність та не ведуть до вирішення проблеми нестерпного смороду у місті.

У зв’язку з цим Луцька міська рада звертається до вищих органів виконавчої влади, наділених повноваженнями координації діяльності центральних органів виконавчої влади, а саме Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з  питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та їх територіальних підрозділів на місцях.

У зверненні наголошується, що в межах визначених законом повноважень міська влада вжила максимум можливих заходів для врегулювання ситуації, але це не допомогло.

«На жаль, повноваження органу місцевого самоврядування в галузі охорони довкілля обмежені та не дають можливості самостійно розв’язати складну екологічну проблему в місті. Тому ми неодноразово звертались до територіальних підрозділів державних органів нагляду та контролю, зокрема Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. На даний час результати здійсненого територіальними підрозділами контролю мають  низьку ефективність та не ведуть до вирішення проблеми нестерпного смороду у місті», - йдеться у проекті рішення.

У зв’язку з цим від міністерств очікують сприяння у посиленні роботи Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області для вирішення наболілих екологічних проблем. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ