«Рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 26.07.2012 № 500-3 «Про розміщення підприємцем Рожанською А.С. тимчасових споруд та умови їх функціонування» прийняте всупереч вимогам земельного законодавства.

Група літніх торгових майданчиків «Луцький Діснейленд» не можуть бути тимчасовою спорудою. Про це прямо зазначено у відповіді прокуратури Волинської області народному депутату України Анатолію Вітіву, оскільки такі об’єкти передбачають монтаж бетонних фундаментних конструкцій.

На жаль, міський голова Луцька та підконтрольні йому депутати разом з чиновниками вирішили проігнорувати висновки прокуратури. Замість того, щоб скасувати незаконне рішення та визнати свої помилки, міська влада лобіює приватний інтерес, який йде врозріз з інтересами громади і наносить шкоду міському бюджету. Це означає, що в Луцьку поширюються корупційні схеми при виділенні земельних ділянок та порушується принцип рівності громадян.

У той час, коли міський голова скаржиться на пусту казну, земельна ділянка вартістю понад 2 мільйони гривень безкоштовно надається через невідомі преференції в обхід сесії міської ради окремому підприємцю. Така практика недопустима і не повинна мати місце у нашому місті», – зазначив голова фракції ВО «Свобода» Святослав Боруцький.

ІА "Вголос": НОВИНИ