«Луцькводоканал» хоче взяти кредит у «Приватбанку» на суму до 1,5 млн гривень. Про це йде мова у проекті рішення, винесеному на сесію міської ради.

На виконання статті 31 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 року № 332 «Луцькводоканал» уклав договори про організацію взаєморозрахунків для погашення заборгованості з різниці в тарифах на суму 1 430 994,78 грн. Але на цей час розрахунки з різниці в тарифах не проведені і у підприємства залишається заборгованість з податку на додану вартість, що унеможливлює реєстрацію податкових.

Враховуючи, що Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» втрачає свою чинність 31 грудня поточного року, перед підприємством постає загроза неотримання коштів з держаного бюджету для погашення заборгованості з різниці в тарифах до кінця 2017 року, що ставить під загрозу виплату заробітної плати працівникам за грудень поточного року та створення заборгованості зі сплати податку на додану вартість. У зв'язку з цим підприємство потребує додаткових обігових коштів.

Отримання кредиту дозволить забезпечити надання якісних послуг водопостачання та водовідведення і не допустити виникнення заборгованості з виплати заробітної плати та податків до бюджету.

Відсоткова ставка за користування кредитом: протягом 1-3 днів 18,5 % річних, протягом 4-7 днів 19 % річних, протягом 8-15 днів 19,5 % річних, протягом 16-30 днів 20% річних; в разі порушення зобов'язань: 40 % річних.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ