Про це йдеться у звіті комунального підприємства, який підтримав виконком Луцької міськради.

Загальна площа Луцького зоопарку – 4,3 га. У колекції зараз налічується 107 видів тварин, загальна кількість – 503 особини, тоді як у 2013-му році було 45 видів і 290 особин.

У 2017 році, завдяки приєднанню Луцького зоопарку до Єдиної системи обліку тварин Spieishes 360, вдалося налагодити співпрацю із зоопарками міст Рига та Варшава. Із Польщі до нас приїхали у подарунок сурікати, а з Латвії – патас або мавпа-гусар (у рамках програми збереження виду). Також зоопарк постійно стає прихистком для поранених та скалічених птахів і тварин, яких приносять небайдужі відвідувачі.

Яскравим прикладом поповнення колекції зоопарку спонсорами стало придбання пари біловухих ігрунок та жовто-блакитного ари. Папугу подарували депутати Луцької міської ради, а самочку для нього презентував власник мережі «Чевермето».

Протягом 2016-2017 рр. на території зоопарку за власні кошти були збудовані нові вольєри для пеліканів, чорних лебедів, лемурів, сурікатів, бурих капуцинів, зелених мавп, носух, соломонових какаду, жовто-блакитних ар.

Як писав раніше «Вголос», поповнити Луцький зоопарк можуть тварини Черкаського та Харківського звіринців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ