Про це заявила прес-служба патрульної поліції Львівької області.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький сказав, що міра запобіжного заходу для патрульних є надто суворою:

«Ця подія відбулася 3 місяці тому. Впродовж цього часу наші хлопці постійно співпрацювали зі слідством, з усіма органами, які беруть участь в цьому процесі. Хочу звернутись до громадськості: ми просимо максимального громадського контролю по цьому питанню.  Ми хочемо, щоб цей процес був максимально контрольований і прозорий з точки зору закону. Ми, як і були раніше, відкриті до співпраці з усіма слідчими органами і будемо надавати всю можливу допомогу».

Начальник Управління патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко ж повідомив, що вони у діях працівників патрульної поліції не виявили жодних порушень:

«Нами було проведено службове розслідування, в результаті якого ми порушень в діях патрульних не виявили. Все було зроблено за процедурою і відповідно до вимог Закону України Про Національну поліцію. Патрульні були зацікавлені зберегти максимальну кількість відеозаписів, оскільки – це єдине, що може в подальшому захистити патрульного. Всі записи з нагрудних камер були передані до прокуратури у повному обсязі».

Натомість, як повідомила під час брифінгу заступниця прокурора Львівської області Галина Борейко, на їх погляд патрульні винні у тому, що не надали померлому першої медичної допомоги. Через що він задихнувся, проковтнувши пакетик з канабісом.  

«Було встановлено, дані працівники поліції прибули за вказаною адресою без будь-яких повідомлень про вчинення кримінального чи будь-якого іншого правопорушення. Підстав для обшуку у них не було. Вони перевищили свої повноваження, застосувавши у подальшому фізичні заходи впливу до потерпілого», - повідомила Галина Борейко.

Заступниця прокурора Львівської області наголосила, що патрульні наносили померлому тілесні ушкодження, затягували руки пластиковими одноразовими затяжками, кидали до землі та не надали медичну допомогу.

Як писав «Вголос», Галицький районний суд міста Львова 8 травня обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від служби шістьом працівникам патрульної поліції Львівської області. Їм оголосили підозру у вбивстві з необережності та перевищенні службових повноважень. Патрульним загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, в ніч на 9 лютого патрульні під час відпрацювання лотерейних закладів, в одному з них виявили у хлопця пакет з невідомою речовиною. 22-річний львів'янин швидко поклав його до рота і спробував піти. Патрульні затримали його і вмовляли виплюнути пакет, однак хлопець ковтнув його. Усі спроби дістати сторонній предмет виявилися невдалими. Хлопець знепритомнів. Інспектори викликали швидку і почали надавати домедичну допомогу. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ