У вівторок, 12 вересня, у Львові попрощаються з двома захисниками, які загинули на війні.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Петра Бардака та Віталія Самольотова. На площі Ринок міська церемонія прощання запланована на 11:30. Бардака поховають на кладовищі в селі Ліщин, а Самольотова – на Личаківському кладовищі.

Петро Бардак народився у Львівській області в селі Ліщин. Навчався у школі села Ліщин № 16, а згодом у навчальному закладі № 5 села Грусятичі.

Після навчання ніс військову службу в Полтаві. Пізніше працював у «Шляхово-ремонтному підприємстві Галицького району» (Львів). Захоплювався футболом та рибальством.

Петро став на захист України після початку повномасштабного вторгнення росії. Воював проти росіян на східному напрямку в складі 24-ї ОМБР імені короля Данила.

Чоловік загинув 1 серпня у 33-річному віці. У нього залишилися мама, двоє братів та двоє сестер. Вічна пам'ять Герою!

Віталій Самольотов народився у селі Туїм (рф). Переїхав до бабусі до Львова у 12-річному віці. Навчався у школі № 40, згодом займався реставрацією церков. Останні 15 років працював у ресторанній сфері.

Захоплювався рибальством та обожнював собак.

Після 24 лютого 2022 року Віталій став на захист Батьківщини. Ніс службу на східному напрямку в лавах 14-ї ОМБР імені князя Романа Великого.

Загинув 6 вересня у 48-річному віці. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ