У вівторок, 18 липня, у Львові попрощаються з трьома Героями, які загинули у боротьбі за Україну.

Об 11 годині розпочнеться чин похорону Василя Боруха та Андрія Ягодинського. На 11:30 запланована міська церемонія прощання на площі Ринок. О 15:00 розпочнеться похорон Сергія Жулінського (15:30 пл. Ринок).

Василь Борух народився у селі Дрогомишль, що на Львівщині. Закінчив Дрогомишлянський заклад середньої освіти, а згодом Нагачівський заклад середньої освіти. Навчався у ЛНУ ім. Івана Франка (історичний факультет).

Ніс службу в лавах прикордонників біля невизнаного Придністров'я. 30 років працював вчителем історії у Домажирській школі.

Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. Після початку повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України та приєднався до лав 10-го окремого стрілецького батальйону. Згодом ніс службу в 116-й ОМБР 10-го армійського корпусу. Нагороджений Хрестом «Честь і слава» за особисту відвагу.

Загинув 12 липня у 50-річному віці. У Василя Боруха залишилися син, донька, дружина, брати та сестри. Василя поховають на Личаківському кладовищі. Вічна пам'ять Герою!

Андрій Ягодинський львів'янин. Навчався в школах № 31 та № 68. Здобув золоту медаль. Згодом закінчив з відзнакою Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. Входив до десятки найкращих випускників.

Проходив строкову службу в Нацакадемії сухопутних військ. Працював лікарем-анестезіологом. У вільний від роботи час Андрій подорожував, захоплювався їздою на автомобілях та грав на гітарі.

Після 24 лютого 2022 року став на захист України. Загинув 15 липня у 27-річному віці. У чоловіка залишилися батьки та бабуся. Андрія Ягодинського поховають на Сихівському цвинтарі. Вічна пам'ять Герою!

Сергій Жулінській народився у місті Рогатин, що на Івано-Франківщині. Закінчив школу № 40 у Львові, згодом навчався у Міжрегіональному вищому профучилищі автомобільного транспорту та будівництва.

Проходив військову службу в Миколаєві та Харкові. У мирний час працював у Польщі, Італії та Чехії. Захоплювався автомобілями, футболом та малюванням.

Став на захист Батьківщини після початку повномасштабного вторгнення рф. Служив у 102-й окремій бригаді ТрО ім. полковника Дмитра Вітовського. Нагороджений численними нагрудними знаками за особисту мужність.

Сергій Жулінський загинув 12 липня у 38-річному віці. У чоловіка залишилися батьки, наречена та брат. Захисника поховають на Личаківському кладовищі. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ