Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Фінансування здійснюється за таким принципом: 70% вартості житла – за рахунок коштів міського бюджету, 30% вартості житла – за рахунок коштів, які накопичені опікунами (піклувальниками), прийомними батьками, батьками-вихователями), особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, меценатів, фізичних або юридичних осіб та інших джерел фінансування, які не суперечать законодавству України. Ця сума може бути результатом накопичення залишків коштів від соціальних виплат, які здійснюються державою на кожну дитину щомісячно, власні заощадження, а також кошти з інших джерел, які не суперечать законодавству України.

Учасниками програми можуть стати ті особи, які перебувають на пільговому обліку громадян і потребують поліпшення житлових умов.

Станом на 1 липня 2016 року у Львові на первинному обліку відділів у справах дітей перебуває 564 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (дітей-сиріт – 179, дітей, позбавлених батьківського піклування – 385). З них перебувають: під опікою (піклуванням) громадян – 453 дітей, у дитячих будинках сімейного типу – 45 дітей, у прийомних сім’ях – 9 дітей, під опікою державних закладів – 46 дітей, під опікою закладів професійно-технічної освіти та вищих навчальних – 4 дітей, тимчасово влаштовано у сім'ї родичів, знайомих – 7 дітей. Із загальної кількості дітей: мають житло на праві власності – 149 дітей, мають житло на праві користування – 360 дітей, не мають житла – 55 дітей.

Відповідно до інформації департаменту житлового господарства та інфраструктури на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов перебуває 192 осіб, з них 63 особи у віці від 16 до 23 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ