Таку думку Олег Панькевич висловив під час сесії Львівської обласної ради у вівторок, 26 січня, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами депутата, сьоме скликання Львівської обласної ради починає свою каденцію із руйнування та нищення. Такі негативні тенденції, на думку націоналіста, було закладено у правилах, за якими мали працювати обласні обранці, відповідно до редакції Регламенту ЛОР, яку пропонував голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Олег Панькевич наголосив, що депутатам удалося відстояти свою думку і не дати ухвалити регламент, який «обмежує законні права громадян».

Крім того, Олег Панькевич наголосив, що, схоже, сили, які зараз перебувають при владі на Львівщині, хочуть знищити обласне телебачення.

«Директора комунального підприємства ЛОР «Телекомпанія «Львів-ТБ» Ярослава Антонійчука, людину, яка вклала в телебачення дуже багато свого здоров’я та енергії, починають відверто «травити». Першим кроком було зменшення суми на фінансування телекомпанії. Виникає запитання: що буде потім? А потім, імовірно, буде приватизація», – сказав депутат.

«Для декого це чудова нагода, особливо для тих, хто нині є власником центральних телеканалів. Однак центральні канали в нас не можна назвати українським телебаченням і це є наслідком першої хвилі приватизації центрального телебачення. Тепер на нас чекає друга хвиля – приватизація менша, яка цікава місцевим олігархчикам, що хочуть збільшити свої статки, награбувавши грошей із державних програм. Вони хочуть мати своє телебачення і годувати бідних, знедолених людей гарною картинкою про те, як якісь лідери перерізають стрічки», – додав він.

Олег Панькевич зазначив, що першу хвилю нищення телерадіокомпанія пережила у 2010 році, коли ТРК «Львів-ТБ» втратила ліцензію, а тепер переживає другий етап. Депутат закликав створити тимчасову депутатську комісію для вивчення роботи ТРК «Львів-ТБ» й ухвалення лояльного рішення про компанію в обласній раді.

Як писав «Вголос», 12 січня на сесії Львівської обласної ради депутати урізали фінансування телекомпанії ледь не втричі, порівняно з минулим роком. Обранці спромоглися виділити лише 2 мільйони 800 тисяч замість семи потрібних. Цих грошей вистачить на декілька місяців роботи.

ІА "Вголос": НОВИНИ