Про це з сесії Львівської міської ради повідомляє кореспондент Вголосу.

«Враховуючи необхідність більш тісної взаємодії та співпраці з містами та територіальними громадами Львівської області у реалізації прав та захисту своїх повноважень, раціонального поєднання місцевих та державних інтересів соціального і економічного розвитку, координації їх діяльності міська рада вирішила вступити до Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування», - йдеться в ухвалі.

Як йдеться у пояснювальній записці, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України (Львівське РВ АМУ) Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування є неприбутковою, недержавною громадською організацією, що діє згідно Конституції України, Закону України «Про громадські об’єднання» та Закону України «Про асоціації міст України».

Членами Львівського РВ АМУ є 41 місто Львівської області та 5 селищ міського типу. Львівське РВ АМУ координує дії органів місцевого самоврядування Львівщини, спрямованих на захист та розвиток повноважень і інтересів органів місцевого самоврядування .

ІА "Вголос": НОВИНИ