Львівський гросмейстер Андрій Волокітін виграв 90-ий чемпіонат України з шахів серед чоловіків, який відбувся в Харкові

Про це повідомила пресслужба відділення НОК України у Львівській області. Участь у коловому турнірі української шахової першості взяли 10 шахістів, троє з яких представляли Львів.

«Андрій Волокітін мирно розпочав змагання, завершивши внічию перші чотири партії. А далі його було не спинити», – сказано в повідомленні.

Спочатку в 5-му турі він чорними фігурами виграв у свого земляка Юрія Криворучка, у 8-му – у ще одного львів'янина Мартина Кравціва білими фігурами, а у фінальному, 9-му, турі переміг чорними Юрія Кузубова з Одещини.

Решту партій завершив унічию. Відтак, із 6-ма очками, не програвши жодної партії, Андрій Волокітін утретє став чемпіоном України. Раніше він перемагав на національних першостях 2004-го та 2015-го років.

Срібним призером чемпіонату став Юрій Криворучко (5,5), а бронзовим – Кирило Шевченко (5) з Харківщини, до речі, студент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Мартин Кравців із 4-ма балами став восьмим.

У пресслужбі відділення НОК України у Львівській області також наголосили, що Андрій Волокітін переживає нині феноменальний період у шаховій кар'єрі.

«Менше місяця тому в Словенії 35-річний львівський гросмейстер разом із чоловічою збірною України вперше в історії став переможцем командного чемпіонату Європи. При цьому львів'янин показав найкращий індивідуальний результат на другій дошці», – зауважили в НОК.

Нагадаємо, що наприкінці листопада в словенському курортному поселенні Чатеж-об-Саві тріумфом чоловічої збірної України завершився 23-ій командний чемпіонат Європи з шахів.

ІА "Вголос": НОВИНИ