З нагоди Свята Героїв у Львові відбулось чимало заходів. Зокрема, керівництво області і міста, громадськість поклали квіти до пам’ятників Р. Шухевичу, С. Бандері, Т. Шевченку, центром міста урочисто пройшли колони громадськості, студенти пробігли естафету, відбулось урочисте віче і панахида. Також поклали квіти і запалили лампадки на полях почесних поховань на Личакові, повідомила прес-служба Львівської міськради.

Зокрема, о 9:30 год. представники влади та студентства поклали квіти до пам’ятника Р. Шухевичу у Білогорщі. О 10:00 год. студенти Львівського державного університету фізичної культури пробігли щорічну естафету, присвячену пам’яті героїв національно-визвольної боротьби, від площі навпроти пам’ятника Р. Шухевичу до поля почесних поховань Личаківського кладовища №76.

Опісля, о 10:30 год., представники влади та громадськості поклали квіти до могил і помолилися на полі почесних поховань № 67 (могили Героїв Небесної Сотні), звідки перейшли до поля почесних поховань № 76 (могили учасників АТО), де об 11:10 год. поклали квіти і запалили лампадки. Відтак, відслужили панахиду, після якої учасники урочисто пройшли до проспекту Свободи. О 12:00 год. керівництво області, міста та громадськість поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Тут же відбулось урочисте громадське віче.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак, зазначив: «День Героїв - свято усіх борців за волю України, які завжди будуть для нас символом незламності української нації. Вшановуючи пам'ять видатних українських діячів, варто не забувати про сучасних героїв, які не шкодуючи власних життів, загинули в російсько-українській війні, аби їхні діти жили на своїй, Богом даній землі».

День Героїв (23 травня) засноване на честь полковника Євгена Коновальця, вбитого диверсійно-терористичною групою ГУГБ НКВД 23.05.1938 у Роттердамі; започатковане для відзначення пам'яті загиблих у різні роки у травні провідників Симона Петлюри та Миколи Міхновського. Пізніше символічно узагальнене до пам'яти всіх борців за незалежність від дружинників Русі, козаків часів Гетьманщини, Січових Стрільців, Дієвої Армії УНР та Української Галицької Армії, підпілля ОУН та Української Повстанської Армії.

ІА "Вголос": НОВИНИ