[media=117472,117474,117476,117478,117479] 

Участь в акції взяли кілька десятків мешканців Львова, інформує кореспондент «Вголосу».

Учасники акції тримали в руках плакат із написами «Правосуддя по-печерськи: не можемо покарати порушників, давайте посадимо захисників», «Кількість загиблих від рук злодіїв за рік – 3970, кількість загиблих від рук поліцейських 1».

«Річ не в самому поліцейському, а в належному слідстві та суді. Те, чи порушив він закон, чи перевищив службові обов’язки, чи скоїв злочин, має вирішити суд. У нас уже виникають запитання до суду, адже Сергія не відпустили ні під заставу, ні під домашній арешт. При цьому від співпрацював зі слідством,  ні від кого не ховався, було оприлюднено відео з реєстраторів», – зазначила учасниця акції Уляна. 

Крім підтримки поліцейського, активісти також виступили із закликом до справедливості в системі правосуддя.

«Ми закликаємо до справедливості щодо будь-кого: працівників поліції, суду, прокуратури, звичайних українців. Закликаємо, щоб рішення були законні та справедливі. Мене обурює те, що прокуратура та суди відпускають п’яниць-олігархів, які вбивають людей на дорогах, зупинках і тротуарах, й арештовують поліцейського, який виконував службові обов’язки. Я не беруся судити про його правоту чи вину, але хотів би, щоб над ним було проведено справедливе слідство й був справедливий суд», – сказав учасник акції Ігор.

Така ж акція пройшла сьогодні в Києві.

Як повідомляли, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника Правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, в результаті загинув 17-річний пасажир цього автомобіля.

Начальник управління патрульної поліції столиці Юрій Зозуля заявив, що патрульні діяли законно і виконували свої прямі обов'язки забезпечували безпеку громадян. За словами Зозулі, автомобіль з порушниками не реагував ні на які вказівки патрульних – зупинитися або вийти з автомобіля, водій якого грубо порушував Правила дорожнього руху, наражаючи на небезпеку інших громадян, також рухався по зустрічній смузі.

Столична прокуратура порушила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки) і перевіряє правомірність дій співробітників патрульної поліції. Ввечері 18 лютого прокуратура Києва оприлюднила запис із відеореєстраторів працівників поліції щодо смертельної погоні поліції в Києві, під час якої застрелили 17-річного підлітка. 

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ