Сьогодні, 16 червня, в парламенті 10 народних депутатів від партії «Голос» відокремились в об'єднання «Справедливість».

Відповідну заяву було озвучено у Верховній Раді.

«Вчора, керівництво партії та фракції перетнуло червону лінію й остаточно поховали партію та фракцію. Саме тому ми, 10 народних депутатів, об'єдналися у групу »Справедливість«, щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції чи олігархів», - повідомила народна депутатка Олександра Устінова.
Відзначається, що 10 депутатів - це половина складу фракції «Голос» у Раді.

Так, до об'єднання «Справедливість» входять: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

Водночас можна зазначити, що у цьому списку немає Ярослава Рущишина.

Депутати від партії «Голос»

Варто зауважити, що народні обранці, які створили нове об'єднання у парламенті, звинувачують керівництво«Голосу» в «узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції», а також у підтримці голосувань за «дерибани» столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи та «договорняках».

Нагадуємо, вчора п'ятеро депутатів із фракції партії «Голос» у Раді підтримали внесення у порядок денний законопроєкту «слуг», що може суттєво загальмувати процес українізації продукції радіо та телебачення. Серед тих, хто підтримав цю ініціативу опинився і депутат Ярослав Рущишин.

Однак вже невдовзі він пояснив свою позицію з голосування у соцмережі «помилкою».

«Друзі, голосування за постанову про включення в порядок денний законопроектів 5554 та 5554-1 було помилковим. Ми з моїми колегами з фракції вже подали відповідну заяву. Помилка сталась, бо саме ці законопроекти були в одному проекті постанови разом з іншими. Наголошую, мова йде про помилкове включення в порядок денний, а не голосування за закон», - виправдовується Ярослав Рущишин.
Раніше вже ходили чутки про те, що кілька народних обранців з «Голосу» мають намір покинути партію, після виходу Сергія Притули.

Тоді нардепка Соломія Бобровська та ще 8 депутатів роздумували про доцільність подальшого свого перебування у цій партії.

«Ми давно розглядали цю можливість, не один місяць, але все-таки намагалися зберегти можливість бути в партії, змінити статут, переобрати голову партії. Це все має відбутися на з'їзді, який повинен бути в липні. Сергій (Притула) прийняв таке рішення (оголосити про вихід до з'їзду), це його право. Ми як люди, які формували партію 2 роки тому, я зокрема, будемо приймати рішення разом, щоб це була консолідована позиція», - розповіла Бобровська.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ