Про це сьогодні під час прес-конференції заявила голова ВГО «Союз Українок» Ореслава Хомик, передає кореспондент «Вголосу»

Вона акцентувала увагу на тому, що, на відміну від чинного мера Андрія Садового, митрополит Шептицький зробив значно більше для розвитку Львова.

«Андрей Шептицький ніколи не був міським головою і не отримував грошей з міського бюджету, але для міста зробив більше, ніж усі міські голови взяті разом із Садовим. Тож наш чинний мер мав би власноруч узяти поливачку і полити газони коло «батька і святця»», – підкреслила Ореслава Хомик.

Окрім того, вона додала, що перед міською владою варто поставити запитання, чому нині призупинено реконструкцію скверу біля собору Святого Юра.

«Коли стаєш обличчям до Святого Юра – пам’ятник, церква, світло. Обертаєшся назад – сумно, темрява, джунглі. Лавочок і смітників дотепер не поставлено, парк надалі не реконструюють, заходи, передбачені в термінах, зривають, застелені газони, в які також вкладено гроші з бюджету, пожовкли і зів’яли. Чому? Треба запитати в міської ради», – підсумувала Ореслава Хомик.

Під час прес-конференції активісти та представники Громадської ради «Святий Юр» запевнили, що всі робітники, задіяні у процесі реконструкції скверу, готові взятися до роботи вже сьогодні. Однак для цього потрібне рішення мера міста.

Нагадаємо, у Львові через 5 днів після відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на площі Святого Юра зів’яли газони з новонасадженою травою.

Сьогодні активісти Львова звинуватили Андрія Садового у гальмуванні реконструкції скверу перед собором Святого Юра, яку мають завершити до 1 листопада, і звернулися до нього з відкритим листом.

ІА "Вголос": НОВИНИ