Про це у коментарі кореспондентові «Вголосу» повідомив очільник Національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

За його словами, участь у нинішній акції окрім львівського Нацкорпусу також взяли Національні Дружини Львівщини і громадське формування «Патріот».

«Ми перенесли цей камінь із занедбаного перехрестя на вулиці Кульпарківській, де його для вирішення власних політичних питань встановили члени партії Народний рух України. У першу чергу нас обурило те, що політики заради вирішення особистих інтересів спекулюють на нашій історії і готові ставити камені на задвірках, заявляючи, що там колись будуть пам'ятники. Ми знаємо, що зараз «монумент слави» повинні знести, і вважаємо, що на його місці повинен постати Монумент Звитяги Українських Воїнів. Ми вже готуємо проект і сьогодні попередньо привезли цей камінь, аби засвідчити серйозність своїх намірів і висловити протест щодо того, що люди, які не мають жодного стосунку до націоналістичної ідеї, спекулюють на українській історії, спекулюють на героях, послідовниками яких є ми, націоналісти», - зазначив Святослав Сірий.

 

Додамо, що 14 червня цей камінь незаконно (без погодження із міською радою) встановили у сквері між вулицями Героїв УПА та Кульпарківською, аби унеможливити будівництво автозаправки ОККО на цьому місці. Активісти власними силами зібрали на його виготовлення близько 5 тисяч гривень.

Відомо, що компанія «ОККО» хоче звести тут першу у Львові заправку зі 100% самообслуговуванням. Для будівництва цієї АЗС мають зрубати 12 дерев, проте компанія заявила про готовність висадити натомість вдвічі більше дерев.

Встановлення каменя 14 червня

 

ІА "Вголос": НОВИНИ