ЛЬВІВ, 31 ЛИПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Львівська міська рада становить єдиний тариф на подачу гарячої і холодної води підніме ціну на ці послуги.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник мера міста Львова Олег Синютка.

За його словами ціну гарячої води ще буде встановлено.

«Ми хочемо відмовитися від системи продажу людям окремо холодної води та окремо підігріву. Варто перейти на прямий продаж мешканцям гарячої води та визначити вартість гарячої води за кубічний метр. Люди платитимуть лише за одну послугу і їм буде легше контролювати споживання гарячої води», - проінформував Олег Синютка.

За його словами, вартість 1 куб. м гарячої води по розрахунках «Залізничтеплоенерго» складає 14,59 грн..

«На сьогоднішній момент, якщо брати по розрахунках, сумарно підігрів та холодна вода коштував для людини трошки менше 10 грн., нова ціна буде на 40% дорожча», - зазначив перший заступник мера.

Нагадаємо, що через ріст цін на енергоносії міська влада планує підняти вартість тарифів за теплопостачання від 37% до 53%. Нові тарифи передбачені у проекті рішення виконкому «Про затвердження тарифів на теплову енергію для опалення та гарячого водопостачання, враховуючи економічно обгрунтовані витрати на їх виробництво транспортування і постачання». За словами Синютки, це рішення виконком розгляне не раніше вересня.

ІА "Вголос": НОВИНИ