Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, що днями повернулась із навчання у Японії.

 «У межах курсу вивчали аспекти готельного та ресторанного сервісу, туристично-інформаційних центрів тощо. Побачили насамперед, що японці дуже поважають свою історію та культуру – це для них пріоритет. Один із секретів їхнього успіху у туризмі – адаптація кращих практик світу у себе на батьківщині, зберігаючи при цьому власні традиції. Загалом Львівщині є чому повчитися», - розповіла вона.  

Також додала: «Дуже вразив їхній курорт Кіносакі. Мешканці цього маленького містечка вірні традиційній кухні: їдять переважно те, що вирощують. Кожен, хто залучений до туристичного бізнесу, входить до асоціації. Між учасниками туристичного ринку у Кіносакі існує 20 правил громади, яких вони всі дотримуються. Зокрема, спільними зусиллями забороняють будівництво нетрадиційних споруд та слідкують за якісним сервісом».

За її словами, японців також запросили відвідати Україну, зокрема Львівщину. «Думатимемо над створенням для них спеціальної туристичної програми», - резюмувала Наталя Табака.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ