[media=137607,137608] 

Про це сьогодні, 6 червня, під час брифінгу розповів т.в.о. військового прокурора Львівського гарнізону Тарас Кохалик, передає кореспондент «Вголосу».

Він зазначив, що працівники військової прокуратури Львівського гарнізону спільно зі слідчими слідчого управління Нацполіції у Львівській області та оперативними співробітниками Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головою однієї із сільських рад Жовківського району Львівської області.

«Хабар у розмірі 2,5 тисячі доларів призначався за надання погодження учаснику АТО на розроблення технічної документації щодо відведення у приватну власність земельної ділянки, – уточнив Тарас Кохалик.   Кошти виявлені та вилучені у повному обсязі. Посадовця затримали у порядку статті 208 КПК України. Проведено усі першочергові слідчі розшукові дії».

Також він додав, що зараз вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру за ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України та звернення до суду з клопотанням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права займати певні посади, займатись певною діяльністю до 3 років з конфіскацією майна.

Т.в.о. військового прокурора Львівського гарнізону також зазначив, що затримання відбувалося на подвір’ї сільської ради. Перед цим учасник АТО звернувся до правоохоронців 30 травня, після чого відкрили кримінальне провадження. Сам сільський голова, який працював на посаді 3 роки, нічого не пояснює.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ