Дах Бродівської школи №2, який обвалився під час буревію, півтора року тому ремонтувала фірма, яку активно «лобіюють» наближені до обласної влади люди.

Про це стало відомо на засіданні депутатської комісії районної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, будівництва й архітектури Бродівської РДА.

На засіданні йшлося, що причиною руйнування даху стали грубі порушення при підготовці проекту та ремонтних роботах. На думку депутатів, неналежно виготовлено проектно-кошторисну документацію, не було складено акт обстеження об’єкту.

При попередньому огляді виявилося, що конструкцію даху кріпили до старих трухлявих крокв. Чому на це заплющували очі замовники, ті, хто приймав роботу, хто наглядав за нею? На думку членів комісії, причина в тім, що власники фірми ПП «Краснебуд», яка виступила генпідрядником, близькі до обласної влади. Це не вперше підприємство з Буського району отримало підряд на виконання робіт за кошти бюджету. Відомо, що коли Бродівську РДА очолював Орест Цигилик, йому неодноразово «наполегливо рекомендували» віддати підряди ПП «Краснебуд». «До мене не раз приходив Роман Кушнір (колишній помічник голови облради О. Ганущина. — Ред.) розмахував папірцями і багатозначно казав: «Ви що, не розумієте, з ким треба працювати?» Я відповідав, що не роздаю ніяких підрядів», — розповідає колишній голова РДА.

За словами Ореста Цигилика, було зрозуміло, чию волю виконує Кушнір… Комісія вирішила призначити судово-будівельну експертизу об’єкта, скликати сесію з метою термінового виділення коштів на ремонт даху. Також, за рішенням комісії її члени мають ознайомитися з проектно-кошторисною документацією.

Нагадаємо, що 11 березня вранці під час буревію зірвало дах Бродівської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ст. № 2. Саме в цей час діти йшли на уроки. Упала конструкція площею 670 квадратних метрів із балками, ринвами, покриттям. Півтора року тому було проведено ремонт даху, в рамках обласної програми мікропроектів місцевого розвитку витрачено майже 300 тисяч гривень — з обласного та районного бюджету, а також спонсорських коштів батьків.

Засідання постійної комісії, можна переглянути за посиланням

ІА "Вголос": НОВИНИ