Сьогодні, 23 березня, голова Львівської ОДА Олег Синютка та воєвода Підкарпатського воєводства Малгожата Хомич  підписали протокол про транскордонну співпрацю, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами очільника Львівської ОДА, підписаний документ є знаковим для Львівщини.

«Підписаний протокол дає регіону можливість, окрім загальної позитивної стратегії розвитку українсько-польського співробітництва, говорити про низку конкретних речей, що стосуються подальшої перспективи розбудови транскордонної співпраці. Маю на увазі такі інфраструктурні проекти, як ремонт під’їзних доріг до кордону, створення «Університету транскордонного співробітництва», реалізація програми «Україна – Польща – Білорусь», яка дасть можливість відкрити шлях до досвіду та ресурсів Європейського Союзу», – підкреслив Олег Синютка і детальніше зупинився на проекті «Україна – Польща –Білорусь».

Він зазначив, що загальна вартість цього проекту становить €174 млн, розпорядником яких є міністерство інфраструктури Польщі.

«Дуже важливо, щоб значна частина цих коштів потрапила для розвитку Львівщини, яка нині реалізує 42 проекти на загальну суму €50 млн», – запевнив голова облдержадміністрації.

Він також додав, що Львівщина вже презентувала польській стороні деякі свої напрацювання. Серед них – проект облаштування Львівського міського відділення міліції.

«У нашому проекті йдеться про створення сучасної системи безпеки в міському відділенні міліції. Тут є автомобілі, GPS-навігація та інші речі, які допоможуть стабілізувати криміногенну ситуацію в області», – пояснив губернатор.

Загалом проект транскордонного співробітництва «Україна – Польща – Білорусь» розраховано на 5 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ