Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Експозицію представлено в галереї «Зелена канапа».

«Я навчалася ремесла живопису 15 років і що глибше пізнавала світ мистецтва, то більше приходило розуміння, що за його кількатисячолітню історію було «перемальовано» все», – поділилася мисткиня.

За її словами, з’явилось усвідомлення, що не існує нічого абсолютно нового в життєдіяльності людини.

«Я відчула свою схожість з усіма на землі, рівно ж як і зі своїми бабусями-селянками. Адже вони так само любили, народжували, плекали, дбали про духовність, вчилися мудрості, шукали своє місце під сонцем, відстоювали його, а щоб позбутися бодай на час тягаря кругообігу буденних справ, результатів яких не видно вже за день, бралися за художнє ремесло: розписували стіни, меблі, ткали і вишивали, бо розуміли, що лиш мистецтво – вічне», – поділилася Доморадзька.

Художниця відзначає, що в народному мистецтві знайшла абстрактність, експресію, символізм, сміливу стилізацію живої натури, загалом усю історію мистецтва двадцятого століття.

«Я вирішила увічнити українське мистецтво: по-своєму і водночас наслідуючи. Використала в сюжетах полотен мотиви української вишивки, килимів, розписів. У процесі зрозуміла: малювати – для мене найкраща у світі робота. І це – моє ремесло», – підсумувала мисткиня.

Колекція складається з 18 олійних творів, намальованих упродовж 2013-2015 років. 

ІА "Вголос": НОВИНИ