У вівторок, 14 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Вадимом Булеєм і Тарасом Ониськівим.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону захисника Вадима Булея розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Голосківському кладовищі.

Прощання із захисником Тарасом Ониськівим розпочнеться  об 11:00 у родинному помешканні (с. Лисиничі, вул. Полуботка, 15). О 12:30 відбудеться молитва і прощання з воїном у місцевій церкві святої Великомучениці Параскевії, що на пл. Шевченка, 1. Чин похорону розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Тарас Ониськів («Карат») (16.10.1991-06.05.2024) - уродженець села Підбірці Львівської області.

Навчався у Підбірцівському ліцеї, пізніше – у Лисиничівській гімназії. Ще під час навчання у школі вирізнявся хоробрістю та справедливістю. Вищу освіту здобув у Техніко-економічному коледжі Національного університету «Львівська політехніка».Захоплювався автомобілями, заснував свій власний автосервіс «Карат».

Із першого дня повномасштабного вторгнення Росії очолив рух місцевих добровольців, з якими створили блокпост, а надалі – добровольче формування територіальної громади сіл Лисиничі та Підбірці, також був засновником ГО «ЦІЛЬ».

У квітні 2023 року став на захист Батьківщини до лав 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на східному напрямку фронту.

У Тараса Ониськіва залишилися мама, дружина, син та сестри. 

Вадим Булей (26.03.1970-11.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №17 Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» (тоді – Львівський політехнічний інститут). Проходив строкову військову службу у лавах артилеристів.

До 2001 року працював у Личаківському районному центрі зайнятості м. Львова, згодом обіймав посаду менеджера з продажу будівельних матеріалів на одному із місцевих підприємств. 

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації вступив до лав 710-ї бригади охорони Державної спеціальної служби транспорту.

У Вадима Булея залишилися дружина і троє доньок.

ІА "Вголос": НОВИНИ