Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Зокрема, Європейський банк надає Львову 6 млн євро кредиту. Як зазначила заступник директора муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Лін О'Грейді, це вже 5 проект співпраці банку з містом, зокрема з наступного року буде реалізовано проект модернізації очисних споруд.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза пояснив, що близько 5,2 млн євро з цього кредиту будуть витрачені для будівництва нового колектора, аби продовжити трамвайну колію на Сихів. Він запевнив, що роботи із заміни колектора допускаються у зимовий період. Решта коштів піде на реконструкцію моста на вул. Хуторівка і будівництво з’їзду, який забезпечить можливість повороту ліворуч з вулиці Хуторівка до проїжджої частини проспекту Червоної Калини, щоб у майбутньому запустити  тут тролейбус.

У межах цього кредитного договору місто має надати співфінансування у межах ПДВ – 1,2 млн євро.

Нагадаємо, обсяг та валюта додаткового кредиту – 6 млн євро. Загальна сума кредиту становить 12 млн євро. Термін, на який продовжується кредит з 2015 року, – 9 років, з пільговим періодом 1 рік. Схема погашення кредиту – шістнадцятьма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення пільгового періоду.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами складається з двох частин.

Базис відсоткової ставки, що розраховується на основі шестимісячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor). Маржа 5,75% на рік, з можливістю підвищення до 6% або зниження залежно від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, коефіцієнта поточної ліквідності, коефіцієнта борг/EBITDA, коефіцієнта обслуговування боргу, що задовольняє ЄБРР, але не нижче від 3,75%.

Трамвай на Сихів
Create pie charts

Оціночна вартість проекту «Трамвай на Сихів» становить 25 850 000 євро та містить такі компоненти: кредит Європейського банку реконструкції та розвитку – 12 000 000 євро, грант Європейського банку реконструкції та розвитку – 5 000 000 євро, місцевий внесок – 8 850 000 євро. Сума додаткового кредиту, який надають позичальнику, становить 6 000 000 євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ