Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Під час обговорення цього питання «свободівець» Андріян Гутник наголосив, що такий варіант бюджету розвитку – це цілковите ручне управління бюджетними коштами.

«Сам проект містить низку цілком незрозумілих видатків, зокрема, депутатам знову пропонують виділити 15 млн грн на ЛКП «Муніципальна дружина», хоча дотепер невідомо, що воно робить. 7 млн грн виділяють на закупівлю вживаних трамваїв – старого дрантя, хоча Садовий наголошував, що більше цього не буде. 200 тис. грн запропоновано виділити на замощення бруківкою території ЛКП «АТП №1». Це при тому, що на проспект Свободи коштів немає. 68 млн грн виділяють на заміну колектора на вул. Стуса, хоча немає затвердженого договору з Мінфіном. 5 млн грн пропонують дати УКБ, де заблоковано рахунки, щоб розрахуватися за непогоджені роботи», – каже депутат.

Андріян Гутник наголосив також, що на засіданнях комісій депутати погоджують одне, а виконавчі органи затверджують протилежне: «Для чого тоді весь цей цирк?».

Також із заявою виступив керівник УГП Тарас Чолій. Він назвав бюджет розвитку бюджетом необґрунтованих витрат, де левову частку грошей заливають у бетон, а саме  на ремонт доріг, тоді як львівські лікарні, наприклад, у жахливому стані. «Доцільніше було б спрямувати кошти бюджету розвитку на освіту, медицину, соціальний захист, а не заливати в бетон. Адже у Львові фактично ніде народити дитину: один пологовий зі стафілококом, інший переповнений. Можливо, доцільніше виділити гроші на будівництво нової лікарні? Натомість ми виділяємо мільйони гривень на велодоріжки, які нікому насправді не потрібні, лиш би продемонструвати, що в нас європейське місто. Мільйони виділяють комунальним підприємствам, які вічно збиткові й ніколи не звітують за використані кошти. Чому приватні перевізники нормально працюють, а у свої ЛКП, які мали б заробляти, ми постійно вкладаємо кошти?» – наголошує Чолій.

Однак депутати таки не дослухалися до своїх колег і затвердили бюджет розвитку.

Нагадаємо, до розподілу підлягало майже 1,2 млрд грн, хоча головні розпорядники коштів надали пропозицій на 4 млрд грн. Загалом цього року в 5 разів заплановано збільшити фінансування галузі культури, фізкультури та спорту, включаючи відновлення басейнів та спортзалів у школах. Також заплановано відкриття чотирьох амбулаторій сімейної медицини та закупівлю медобладнання. Понад 20 млн грн пропонують виділити на будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО.

На капітальний ремонт доріг заплановано скерувати близько 219 млн грн. Зокрема, планують відремонтувати дороги на вулицях Мечникова, Київській, Садовій, Трускавецькій, Кирилівській, Пулюя, Новобогданівській. На боротьбу з неприємним запахом у центральній частині міста цього року планують витратити 20 млн грн. Ці кошти буде скеровано на закупівлю гідрозатворів для каналізаційної мережі.

Також збільшено фінансування заходів з енергозбереження в соціальній сфері, заплановано відкриття 44 додаткових груп у дитячих садочках, вивільнених від орендарів. На закупівлю транспорту, крім 200 млн грн, виділених ЛКП «АТП №1» для придбання автобусів, пропонують виділити ще 50 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ