«У вівторок, 28 лютого, у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» презентуватимуть виставку плащаниць кінця ХVIII – поч. ХХ ст. з галицьких храмів», - йдеться у повідомленні.

Добре, якщо справа обмежиться лише анонсом про непересічну культурну подію у наших сусідів. Адже, зважаючи на новий етап «сміттєвої кризи» у Львові (відходи знову тижнями накопичуються біля контейнерів і не вивозяться), міська влада може й надалі шукати нові майданчики для вивезення ТПВ поза межами Львівщини.

Нагадаємо, що Національний заповідник «Давній Галич» створено згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1994 року №81 «Про державний історико-культурний заповідник у м. Галичі Івано-Франківської області». Давній Галич - столиця Галицького, а пізніше Галицько-Волинського князівств - унікальна історико-археологічна пам'ятка всеукраїнського значення. У 1994 р. на основі комплексу історичних та культурних пам'яток ХІ-ХVІІ століть було створено державний історико-культурний заповідник, який згідно з Указом Президента України одержав статус національного і офіційну сучасну назву.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ