Як передає кореспондент Вголосу, за перенесення проголосувало 73 депутата.

Департамент економічної політики пропонував встановити диференційовані ставки збору – від 2 до 10 грн./год. залежно від частини міста.

«Поділили місто на три зони. Зони взяли відповідно до розміщення зовнішньої реклами: центр, історичний ареал та решта міста», - пояснила керівник департаменту Ірина Кулинич.

Відповідно у центрі пропонувалося встановити розмір плати 10 грн./год, в історичному ареалі – 4 грн./год і для околиць – 2 грн./год. «Це мало б розвантажити центр», - відзначила Кулинич.

Натомість представник «Свободи» Андрій Хомицький висунув вимогу встановити однакову ставку для всіх в розмірі 2 грн./год., мотивуючи тим, що «повністю відсутні методи впливу на неплатників».

При цьому, на питання різні погляди мали навіть представники «Свободи». Так Андрій Хомицький наголосив, що людина, яка мешкає в центрі за паркування машини буде платити по 80 грн. кожного дня. Натомість секретар ради Василь Павлюк, також представник Свободи, виступив за такі ставки збору.

«У всій Європі жити в центрі міста – це дуже престижно і дорого. А у нас люди живуть в центрі в хрущобах і нічого робити не хочуть. Я тут живу, то значить тут треба розвести свиней-курей», - сказав він.

Через суперечки розгляд питання перенесли.

Нагадаємо, зараз по всьому Львову плата за паркування складає 1 грн. за годину.  

ІА "Вголос": НОВИНИ