Як повідомляє кореспондент Вголосу, відповідну заяву озвучив сьогодні на засіданні сесії ЛМР депутат від «Свободи» Любомир Мельничук.

У заяві, зокрема, сказано: «Показові репресії режиму Януковича-Азарова проти колишніх посадовців мають на меті посіяти зневіру та страх перед державною карально-репресивною машиною, паралізувати спротив антинародній політиці та підготувати грунт для повної монополізації влади. Арешти, допити та порушення кримінальних справ проти бюрократів уряду Тимошенко також свідчать про маніакальні прагнення нейтралізувати політичну опозицію».

«Причинно-наслідковий аналіз подій останніх 5 років новітньої історії України доводить, що нинішня вакханалія політичного тиску та переслідування є прямим результатом політичної неповносправності так званих демократів, які не здійснили абсолютно ніяких кроків для покарання корупціонерів, українофобів, агентів впливу чужих держав та представників кримінально-капіталістичних угруповань», - йдеться далі.

Водночас депутати покладають певну вину за це і на екс-міністра МВС Юрія Луценка, який сьогодні перебуває у СІЗО: «Колишній міністр внутрішніх справ, котрий став найрезонанснішим «клієнтом» генеральної прокуратури за час свого перебування на посаді не доклав жодних зусиль для перетворення МВС з карально-репресивного на правоохоронний орган. Відтак у певному сенсі він поділяє моральну відповідальність за правовий нігілізм та антизаконні дії всієї системи МВС».

«Проте, підміняючи боротьбу з корупцією арештами політичних опонентів, чинна влада провокує недовіру громадян до самого інституту держави та протиставляє себе українському народу», - наголошують львівські депутати.

Через це Львівська міськрада закликає Президента України та генерального прокурора зупинити політичні репресії.

Заяву планується прийняти після розгляду основних питань порядку денного.

ІА "Вголос": НОВИНИ