Голова Львівської обласної федерації плавання Андріян Гутник підтримав народного депутата України від «Європейської солідарності» Олега Синютку як кандидата на посаду міського голови Львова.

Відповідну заяву Гутник опублікував на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Львівщина завжди мала славні традиції плавання, легендарних плавців і навіть перший басейн в Україні (1820 рік). Саме у Львові зародилось українське плавання! Проте, у наші часи ситуація з плаванням мінялась докорінно...», - написав Гутник.

У заяві зазначається, що впродовж останніх десяти років міська влада Львова фактично не займалася розвитком спорту у місті. Зокрема, у Львові не було збудовано жодного комунального басейну, не було належного і постійного фінансування для проведення змагань та виїздів спортсменів.

«Без здійснення змін на найвищому рівні, говорити про будь-які зміни у розвитку спорту - це утопія. Лише зміна керівництва міста, а разом з ним і бачення розвитку та підтримки спорту зможе надати зокрема і плаванню »друге дихання«. Моє тверде переконання - з Синюткою Олегом Михайловичем у майбутньому плаванню буде комфортніше у Львові», - йдеться в заяві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ