Сьогодні, 18 вересня, депутати Львівської облради під час засідання сесії проголосували за звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голови Служби безпеки України щодо розслідування обставин видачі Тимура Тумгоєва Російській Федерації.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Однак під час розгляду звернення депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський запропонував дослухатись до учасників російсько-української війни, які зранку на засіданні сесії виступали з вимогою до Львівської облради засудити дії Генпрокуратури України щодо бійця Тимура Тумгоєва, і внести у текст звернення вимогу бійців щодо відставки Генпрокурора України Юрія Луценка. Адже ця вимога, за словами депутата, відсутня у тексті звернення.

«Покажіть своє ставлення своїм голосуванням до звернення вояків. Прошу внести у це звернення вимогу людей, які стояли на трибуні, - відставка Генерального прокурора України», - наголосив Руслан Кошулинський.

Цю поправку депутати не погодили. Хоча за саме звернення проголосували. Підтримало це звернення 55 обранців.

Як писав «Вголос», сьогодні, 18 вересня, на сесії Львівської облради бійці Львівщини звернулися із вимогою до Львівської облради засудити дії Генпрокуратури України щодо бійця Тимура Тумгоєва.

Як уже повідомлялося, 17 вересня, представники ВО “Свобода” прийшли із пікетом під Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнення заступника генпрокурора Єніна, який підписав дозвіл на видачу Росії добровольця Тимура Тумгоєва.

Під час мітингу під стінами Генеральної прокуратури України сталися сутичкиміж мітингувальниками та правоохоронцями.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. ЗМІ зазначали, що Тумгоєв був бійцем батальйону їм. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює в районі АТО/ООС.

Згодом в ГПУ заявили, що дані про участь чи бажання Тумгоєва служити в АТО «до них не надходили».

ІА "Вголос": НОВИНИ