У Львівській обласній раді на засіданні комісії з питань комунального майна та приватизації намагалися потай від громадськості «протягнути» ряд приватизаційних питань.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Інформація про дату і годину скликання, а також порядок денний майнової комісії були відсутні на офіційному веб-сайті обласної ради, хоча це є порушенням п. 3.5. Типового положення про постійні комісії Львівської обласної ради VII скликання , яке гласить, що проект порядку денного засідання постійної комісії висвітлюється на веб-сайті обласної ради не пізніше, ніж за один робочий день до засідання постійної комісії.

Перед початком засідання комісії її голова намагався з`ясувати, чим було зумовлене скликання комісії, якщо останній раз вона збиралася 12 вересня 2018 року, тобто кілька днів тому.

На це начальник управління майном спільної власності облради зазначив, що нібито є його службова записка на ім`я голови Львівської обласної ради про скликання комісії.

Проте з`ясувалося, що службова записка не була зареєстрована у Львівській обласній раді, також не було і офіційного доручення голови облради.

Окрім того, ознайомившись з порядком денним майнової комісії, є всі підстави стверджувати, що єдиною причиною скликання комісії було протягування кількох питань приватизації комунального майна.

Серед цих питань - приватизація дитячого кардіоревматологічного диспансера, продаж частини обласної клінічної лікарні на вулиці Некрасова, 6 та приватизація частини обласної ради (так звані гаражі облради).

У зв`язку із відсутністю кворуму голова комісії переніс засідання на 9.30 год. 18 вересня 2018 року.

Нагадуємо, що 12 вересня 2018 на засіданні майнової комісії облради вищезазначені питання приватизації не були підтримані депутатами, але на завтра, 18 вересня, депутати розглянуть ці питання на черговій сесії.

ІА "Вголос": НОВИНИ