Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич у своєму виступі на громадських слуханнях, що відбулися 16 березня 2018 року в селищі Підкамінь Бродівського району з ініціативи селищного голови Богдана Бутинського, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації політсили.

Такі процеси,  за словами Олега Панькевича, стосуються й підкамінської громади.

«За законодавством розпоряджатися землею комунальної власності – в компетенції відповідних сільських, селищних, міських рад. Обласні ради таких повноважень не мають. Є рішення судів з цього приводу, які скасовують схожі незаконні рішення обласних рад. Наприклад, у вересні 2017 року обласна рада надала сама собі дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою для кількох десятків проектів відведення земельних ділянок у сімох районах області та у місті Львові. Таке рішення суперечить Земельному кодексу та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Зазіхнула облрада й на підкамінські землі, зокрема на дві ділянки площею понад 7 гектарів», – зазначає Олег Панькевич.

Він повідомив, що неодноразово звертався із депутатськими запитами з цього приводу в державні органи, однак належної реакції не отримав. Він закликав громаду не залишати поза увагою таке порушення її прав.

Як писав «Вголос», громада селища Підкамінь Бродівського району вимагатиме передати будівлю стародавнього Підкамінського монастиря ченцям-студитам, які вже 21 рік відбудовують святиню.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ