За час керівництва Олександра Ганущина Львівська обласна рада з публічного представницького органу перетворилася в додаток до обслуговування інтересів фінансових кланів.

Про це заявила депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна 28 травня на сесії під час обговорення звіту голови облради.

«За час керівництва Олександра Ганущина обласна рада з відкритого публічного органу місцевого самоврядування, який представляє інтереси громад Львівщини, перетворився в закритий додаток до органів виконавчої влади, орган для обслуговування фінансових кланів області, - зазначила депутатка. - Обласна рада бере участь в непрозорому розподілі бюджетних коштів – і все це з благословення Олександра Ганущина».

Ольга Шайдулліна також заявила, що облрада втратила контрольні функції, жодна тимчасова контрольна комісія у Львівській обласній раді так і не запрацювала, звіт про  роботу жодної комісії на розгляд сесії так і не винесли.

«Мене хвилює доля депутатських ініціатив. Цілий рік і більше треба чекати, доки депутатську ініціативу внесуть у сесійну залу. Коли це вигідно вам, Олександре Олександровичу, – все навпаки: навіть коли є негативне рішення комісії, все одно питання, яке вам потрібне, виноситься на розгляд сесії, - наголосила Шайдуліна.

Та додала: «Ви першим порушуєте закон про місцеве самоврядування в Україні. Кадрові питання в районах вирішуються за вказівкою Ганущина, і він не соромиться казати про це публічно, впливати на позицію депутатів районних рад. У вашій діяльності часто політична доцільність переважає над потребами громади», - резюмувала депутатка.

Як писав «Вголос», голову Львівської облради хоче зняти його заступник, Ганущин каже, що це – реванш.

ІА "Вголос": НОВИНИ