У заяві йдеться:

«У ці листопадові дні ми відзначаємо третю річницю початку Революції гідності, яка призвела до усунення від влади бандитського режиму Януковича, та схиляємо голови перед світлою пам'яттю лицарів Небесної сотні.   

Водночас змушені заявити, що попри жертовність українців, які жили Майданом, а деякі склали свої голови у зимові дні боротьби 2013-2014 років, наслідків бандитського правління не подолано.  

Влада не виправдали очікувань українців, бо в країні й далі правлять олігархи - вимогу Майдану про ліквідацію олігархічного режиму не виконано. Попри війну з окупантом, наша держава й далі перебуває під російським впливом у мовній, інформаційній та культурній царинах. 

На частині окупованого Донбасу, попри деклароване владою перемир'я, продовжують гинути українські захисники, відбулося підписання Мінських угод, тривають намагання закріпити в Конституції України особливий статус Донбасу, що є цілковитою капітуляцією перед Кремлем.  

Але найприкріше, за три роки українці не побачили розслідування злочинів проти Майдану та покарання винних. 

Спроби притягти до відповідальності «беркутівців», які розстрілювали Майдан, закінчувалися їхнім звільненням з-під варти у судах і втечею. Більшість працівників силових структур, які керували розгоном Майдану, суддів, які незаконно засуджували учасників протесту, чиновників, які цим керували, залишаються на посадах. У розслідуванні і покаранні злочинців відбувається саботаж, відверте небажання завершувати справи, яке, очевидно, підтримує найвища державна влада. Це – найбільше приниження для українців, передусім героїв Майдану та родичів Небесної сотні. 

Ми вимагаємо від влади:

проведення розслідування злочинів режиму Януковича, передусім злочинів проти Майдану і покарання винних;

завершення люстрації чиновників, правоохоронців, суддів;

проведення ефективних заходів подолання корупції, притягнення до відповідальності корупціонерів, починаючи із найвищих посадовців;

проведення реформ задля гідного життя українців.

Ми закликаємо українців не опускати рук, а продовжувати боротьбу за справедливість, за соціальні та національні права. Бо найголовніше досягнення Майдану - це демонстрація будь-якій владі, що у цій країні джерелом влади є народ».

ІА "Вголос": НОВИНИ