Як заявляють депутати, московська церква може отримати можливість легально і законно розбудувати в силових структурах власну мережу інформаторів і агітаторів, що будуть розкладати армію, причому за гроші з держбюджету, передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Уже неодноразово військовослужбовці ЗСУ, зокрема учасники російсько-української війни, а також представники українських церков заявляють про деструктивну діяльність УПЦ МП в умовах неоголошеної війни.

УПЦ МП поширює політику не засудження російської агресії проти України, заперечення факту гібридної війни на Донбасі, визнання анексії Криму.  

Окрім того, військові заявляють, що УПЦ МП ніколи системно не організовувала скерування своїх капеланів у частини і не підтримувала армію, а їхні священики часто виступали інформаторами для росіян.

Є інформація, що в Національній гвардії України та в Збройних силах планують запровадити штатні посади капеланів. Цей процес координуватиме Рада душпастирської опіки при Міноборони. Оскільки зараз в Раді «заправляє» УПЦ МП, то її кадри потраплять на посади в частинах. А отже московська церква отримає можливість легально і законно розбудувати в силових структурах власну мережу інформаторів і агітаторів, що будуть розкладати армію, причому за гроші з держбюджету», - йдеться у зверненні.  

З огляду на це, депутати вимагають попередити підривну деструктивну діяльність УПЦ МП в українському війську.  

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ