[media=106852,106853,106854,106855] 

Розпочинаючи нараду, голова ДПСУ, генерал-полковник Віктор Назаренко підбив підсумки роботи служби та окреслив напрями роботи на поточний період. Серед головних завдань, які постають перед прикордонниками, голова служби визначив боротьбу з нелегальною міграцією, контрабандою та корупцією. Також Віктор Назаренко наголосив, що недбалість та службову зраду слід повністю викоренити зі служби.

«Свідоме виконання обов'язків  це один зі стовпів служби, – зазначив генерал Назаренко. – Хто працюватиме – той матиме нашу підтримку, хто підтримуватиме корупційні схеми – буде звільнений за статтею і позбавлений звань і рангів».

Під час наради ДПСУ генерал-полковник Віктор Назаренко представив присутнім нового керівника Західного регіонального управління, полковника Володимира Єгорова. «Це бойовий полковник, який особисто, підкреслюю, вісім місяців брав участь у бойових діях на Сході України, – наголосив Віктор Назаренко. – А Володимир Плешко отримав нове завдання. Він організовуватиме роботу на сході. Він має взяти системно на штатній основі під контроль тимчасово непідконтрольну ділянку кордону».

У своєму виступі Петро Колодій подякував Володимирові Плешкові за співпрацю та побажав успіхів у нелегкій роботі на новому місці, а звертаючись до Володимира Єгорова, сказав: «Вітаю вас із призначенням на посаду начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Бажаю не зменшувати обертів у боротьбі з корупцією та контрабандою,  продовжувати роботу зі збільшення і розширення наявних пунктів перетину кордонів. Наші двері завжди відчинені для співпраці. Львівська обласна рада завжди допомагала і буде допомагати прикордонникам».

На завершення наради голова ДПСУ, генерал-полковник Віктор Назаренко вручив державні нагороди найкращим прикордонникам Західного регіонального управління ДПСУ.

Львівські прикордонники активно долучилися до проведення акцій у рамках соціального мегапроект «Мій тато захищає Україну!», який реалізовує Львівська обласна рада спільно з волонтерами та силовими структурами. Зокрема, у серпні було організовано зустріч для дітей, батьки яких є учасниками АТО. Перед ними виступали з показовими виступами прикордонники та кінологи.

Є плідна співпраця кінологічного центру з Львівською обласною радою. Зараз кінологічний центр відновив підготовку кінологів і собак для мінно-розшукової роботи.

Державна прикордонна служба активно співпрацює зі своїми колегами з Польщі, у рамках Європейських днів добросусідства, які проводить «Єврорегіон-Карпати». Прикордонники активно долучаються до цього заходу і організовують спільно з митниками належний перехід громадян через кордон: для українців – на територію Польщі й, навпаки, для поляків – на територію України.

У рамках проекту «Польща Україна – Білорусь» активно розвивають відділи прикордонної служби та розбудовують нові пункти пропуску на українсько-польській ділянці кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ