Спершу діткам роздали «солодку сировину», з якої вони власними рученятами виготовляли свої шоколадні шедеври. Також учасники майстер-класу дали своєрідну клятву про те, що не їстимуть шоколаду з холодильника, інакше «їхні солодощі з’їсть Андрій».  

Сам шоколад’є Андрій розповів, що у Львівській майстерні шоколаду щоразу відбуваються майстер-класи для дітей. Тут їх навчають виготовляти солодощі, а ще прикрашають їхні обличчя чи рученята шоколадними візерунками. Одначе, зауважив він, особливістю діточок учасників АТО, які завітали в майстерню, є те, що майже всі замовляли намалювати їм символ української державності – тризуб, а також слово Україна.

Про враження від побаченого розповів начальник сектору управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області, майор міліції Степан Лигор. За його словами, завдяки проекту «Мій тато захищає Україну!» багато діточок, чиї батьки є учасниками АТО, мають можливість побувати на різних заходах дозвілля. Зокрема, вчора, 1 квітня, вони змогли відвідати Львівську майстерню шоколаду та взяти участь у майстер-класі з виготовлення шоколадних виробів.

На цей захід приїхали діти працівників батальйону «Львів», батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення та батальйону патрульної служби Львівського міського управління міліції. «Заважаючи на те, що наші працівники здебільшого не зі Львова, тому й дітей привезли на цей захід дозвілля з різних районів області. Окрім маленьких львів’ян, тут також є жителі Пустомитівського, Сколівського, Перемишлянського та Жовківського районів», – сказав Степан Лигор. 

Нагадаємо, за ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія та підтримки голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки у Львівській області реалізовують благодійний мегапроект для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, – «Мій тато захищає Україну!».

Продюсує проект керівник продюсерського центру «Star School» Володимир Місяйло.

Серед співорганізаторів цього масштабного заходу є: Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (Львів), 58-й будинок офіцерів, Головне управління МВС України у Львівській області, Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України, Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також продюсерський центр «Star Scool», відомі художники, поети, фотомитці, волонтери.

  

ІА "Вголос": НОВИНИ