ЛЬВІВ, 31 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Львівська міськрада не продовжуватиме договори оренди кіоскам поблизу кінцевої зупинки трамваю №2 на вул. Личаківській.

Про це йшлося на виїзному засіданні постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою у Личаківському парку.

Комісія вирішила протягом тижня вивчити питання законодавчого врегулювання винесення МАФ з території «Личаківського парку».

«Впродовж тижня ми будемо вивчати документацію, дозволи на введення підприємницької діяльності, на оренду землі. Впродовж років управління архітектури не давало аргументованої відмови власникам цих кіосків на їх розташування, тобто відсутність позиції управління архітектури стосовно даного питання на руку тим, хто незаконно, самовільно, розташовується в цьому парку, чи в інших парках. Це є дуже складною проблемою, бо ті споруди, які існують важко знести. З іншого боку, залишати в нормальному, цивілізованому, впорядкованому, благоустроєному парку такі споруди так само не можливо. Тому ми будемо намагатися знайти правові підстави щоб все, що є незаконним знести», — зазначила депутат міськради Тетяна Крушельницька.

Як повідомив Ігор Гуменчук, начальник управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин, всі кіоски, які є на території парку «Личаківський», розміщені без договорів на оренду землі. «Всі ці об’єкти, які на сьогодні розташовані на території парку «Личаківський», мають укладені договори оренди до 31 грудня 2007 року. Тобто, станом на сьогодні, вони перебувають поза межами правового поля. Звичайно, що структурними органами Львівської міської ради будуть вчинятися дії щодо звільнення земельних ділянок від цих об’єктів, відповідно договори оренди продовжуватися не будуть», — зазначив Ігор Гуменчук.

Також депутати звернулися в управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин з дорученням винести на чергове пленарне засідання, яке відбудеться 14 лютого проект ухвали із визначення меж парку «Личаківський».

ІА "Вголос": НОВИНИ