Про це повідомляє ГО «Розвиток Громади».

Нагадаємо, що 18 травня 2017 року депутати Львівської міської ради прийняли Ухвалу «Про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об'єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вул. Городоцькій, 207.

ТзОВ «Три Корони Девелопмент» відмовились продати громаді Львова об'єкти нерухомого майна, які знаходяться на території Стадіону «Сільмаш» і міськрада вимушена була звернутись до суду. 

10 жовтня 2017 року Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Львівської міської ради до ТзОВ «Три Корони Девелопмент» про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності. Відповідно, протягом десяти днів з дня отримання копії постанови суду першої інстанції міськрада мала подати апеляційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, однак скерувала скаргу лише 2 листопада 2017 року, про що свідчить відбиток поштового штемпеля на конверті, в якому надсилалась апеляційна скарга.

Вищий адміністративний суд України 15 листопада 2017 року вирішив, що строк, встановлений законом щодо подачі апеляційної скарги, пропущений і зазначає, що вказана Львівською міською радою обставина (отримання оскаржуваного рішення 23 жовтня 2017 року), підтверджена відміткою вхідного реєстраційного номера Львівської міської ради, є недостатньою. Суд ухвалив надати Львівською міською радою протягом 30 днів належні докази на підтвердження цих обставин, наприклад, конверт із копією оскаржуваного судового рішення, а також інші докази.

Збереження у канцелярії міської ради конверту, у якому 23 жовтня надійшло рішення суду першої інстанції, є малоймовірним. Якщо ж протягом 30 днів Львівська міська рада не представить Вищому адміністративному суду України підтверджуючі документи, рішення суду першої інстанції залишиться незмінним і оскарженню не підлягатиме. 

Тому не можна сподіватися, що основна частина стадіону «Сільмаш» буде реконструйована, адже незважаючи на те, що земельна ділянка є власністю громади, основні споруди стадіону (роздягальня для спортсменів, футбольне поле, ворота, огорожі та бігової доріжки) є приватною власністю ТзОВ «Три Корони Девелопмент», яке понад 20 років доводить їх до повної руйнації і занепаду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ