Загальна площа проданих приміщень складає 629,8 кв. м, з яких підвальне приміщення - 103,1 кв. м, приміщення першого поверху - 164,6 кв. м, приміщення другого - 175,9 кв. м, приміщення третього поверху - 186,2 кв. м.

Плата за участь в аукціоні склала 200 тис. грн.. У ньому взяли участь 6 претендентів. Об’єкт придбав львівський бізнесмен Богдан Дубневич.

«Враховуючи те, що Львів наближається до Євро 2012 в цьому місці планується готель або бізнес-центр. Я придбав це приміщення за 5 млн. 56 тис. грн., думаю, що десь ще таку суму готовий вкласти в його реконструкцію», - повідомив він.

Водночас Євген Климкович висловив задоволення тим, за яку суму продалося приміщення. Його початкова ціна на аукціоні складала 2 млн. 500 тис. грн..

«Ця сума, понад 5 млн. грн. мінус ще податок на додану вартість, надійде до міського бюджету. Майже 1 млн. грн. надійде до державного бюджету. Також це шанс привести в порядок ще одну будівлю в центрі Львова», - зазначив він.

«Проте перед власником стоїть доволі непросте завдання. Оскільки відчужено було лише частина площ будівлі за даною адресою. Потрібно буде вирішити ще багато питань пов’язаних із власником квартири, яка розміщена за цією адресою. Згідно умов проведення аукціону ми даємо стислі терміни, а це 30 місяців, на приведення до порядку будівлі», - підкреслив представник міськради.

Євген Климкович додав, що вже готуються ще три об’єкти для проведення подібного аукціону.

«Приватизація способом аукціону здійснювалася вперше за останні три роки», - заявив Климкович.

За його словами, міська рада сьогодні не вкладається у заплановані обсяги наповнення бюджету розвитку. На сьогодні план виконується на 40%. Надходження від продажу комунального майна, закладені у бюджеті розвитку міста на 2009 рік, складають понад 140 млн. грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ