Про це він розповів сьогодні під час панельної дискусії в межах Форуму громадських організацій Львова, передає кореспондент «Вголосу».

За словами Ореста Файфурка, правові норми, які регулюють співпрацю мерії та громадських організацій, визначено Комплексною програмою підтримки ГО, яку Львівська міська рада затвердила ще у 2008 році.

Зокрема, в межах цієї програми щороку в місті проводять конкурс соціально-культурних проектів у різних напрямах, наприклад, культурному, соціальному, туризмі. Так само у Львові діє програма підтримки ГО шляхом залучення їх до щорічних заходів, а також Програма фінансової підтримки ГО та покриття видатків на оренду приміщень (ідеться про відшкодування частки плати за оренду у приміщеннях, які належать до комунальної власності).

Як пояснив Орест Файфурка, на конкурсі соціально-культурних проектів у 2015 році перемогло 36 проектів громадських організацій, це майже половина з усіх поданих. Загальна сума фінансування становила 620 тис. гривень. Покриття видатків на оренду отримало 16 громадських організацій на 24 приміщення. Загальна сума підтримки становить 450 тис. грн.

«Форум громадських організацій Львова – це хороша нагода для громадських активістів познайомитися між собою, обмінятися досвідом та здобути корисні знання. Для міської ради, своєю чергою, це – нагода дізнатись очікування громадських організацій та поліпшити співпрацю з громадським сектором Львова»,  підкреслює Орест Файфурка. Він запропонував громадським організаціям приходити в мерію, подавати свої пропозиції та зауваження, щоб налагодити кращу співпрацю, і можливі варіанти змін до вже чинних програм.

Нагадаємо, 18-19 вересня Інститут міста проводить у Львові Форум громадських організацій. У програмі заходу – історії успіху, правові аспекти функціонування ГО, можливості організаційного розвитку та нові шляхи реалізації ідей.

ІА "Вголос": НОВИНИ