ЛЬВІВ, 31 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — У міському бюджеті Львова на 2008 рік передбачені 6 нових виплат для малозабезпечених львів’ян.

Про це повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міськради Наталя Федорович під час прес-конференції сьогодні.

Зокрема сім’ї, у яких одночасно народилося троє і більше дітей, отримають щомісяця 500 грн. на кожну дитину до досягнення дітьми двохрічного віку.

Ветерани УПА, вдови ветеранів УПА, вдови політв’язнів отримають щомісячно 50 грн. на послуги зв’язку.

Також передбачена доплата інвалідам 1-ї групи загального захворювання, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду, у розмірі 50 грн. щомісячно.
В середньому по 2500 грн. Разово передбачені для компенсації вартості путівки особі, яка супроводжує інваліда-«чорнобильця» 1-ї групи.

Одноразову допомогу для відпочинку або оздоровлення отримають малозабезпечені сім’ї, які мають на утриманні 6 і більше дітей віком до 18 років (7,5 тис. грн.).; багатодітні малозабезпечені сім’ї матимуть одноразову допомогу 150 грн. зокрема на проїзд у громадському транспорті.

Загалом у міському бюджеті Львова на всі нововведені виплати передбачено 815 тис. грн.

Загалом на соціальний захист мешканців міста на 2008 рік передбачено понад 270 млн. грн. Зокрема більше 234 млн. грн. – з Держбюджету; понад 31 млн. грн. – з бюджету області; понад 2,5 млн. – міський бюджет розвитку.


ІА "Вголос": НОВИНИ